vrijdag 13 maart 2015

De groei van de kip door de jaren heen



De consumptie van kip is in de afgelopen 60 jaar, 4 keer verdubbeld! Van gemiddeld 9 gram kip per dag naar 36 gram kip per dag.
Om aan die vraag te voldoen krijgen de kippen extra hormonen in hun voeding, zodat elke kip uiteindelijk meer gram vlees oplevert.
Dit geld niet alleen voor de productie van de kip maar ook voor de productie van melk, een koe levert in de huidige maatschappij 8000 Liter melk per jaar met uitschieters naar 12000 Liter melk per jaar. In 1950 was dit 4000 Liter melk per jaar.
Voor een koe is dit zeer onprettig om continue met opgeblazen uiers te lopen. Na de bevalling hebben vrouwen extra stuwing in de borsten van de borstvoeding, dat is zeker niet een fijn gevoel, weet ik uit eigen ervaring. 
En hoe moet de kip zich wel niet voelen! 
Naast dat het niet fijn voor de dieren zelf is, vraag ik me af of dit wel gezond voor ons is? Al die extra hormonen in onze voeding door het consumeren van deze kip en melk lijkt mij niet goed. Borstkanker, baarmoederkanker en prostaatkanker zijn hormoongevoelige kankersoorten. Deze vormen van kanker zijn de afgelopen 60 jaar ook enorm in aantallen gestegen. 

36.86
0.00
20.00
40.00
60.00
86.86 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten